Followers

Tuesday, 5 April 2016

Bla bla bla

Bismillahirrahmanirrahim.
Dah lama tak update blog sebab sibuk yang amat. Huhu. Hari ni, tiba2 tergerak hati nak jenguk blog. Dah berhabuk dah kata orang. 

  Seriously, aku tak tahu nak tulis apa dekat entry kali ni, tapi still nak menulis menaip jugak. Tapi tak tahu nak taip apa. Aaah! Lantaklah!
Well, dalam masa aku berdiam diri ni, banyak gilaa benda berlaku. Sampai semua benda tak sempat! Orang kata, aku nak lari dari Usrah dan Tarbiyah, sebab dah bosan, sibuk ngan dunia and bla bla bla..(ikut deme la nak kata apa) Ye la, tengok la cara aku update status dekat FB, tweet dekat twitter, banyak merepek je kan? Bagi aku lah, setakat update status dekat FB lepastu dapat a bundle of likes rasanya dah cukup berdakwah ke? No, No! Bukan cenggitu brothers and sisters. MashaaAllah. 
muhasabah diri.
adik di sebelah dah dakwah?
masjid waktu subuh kaki dah cecah?
habuk atas quran dan kitab dan dinyah?
kalau belum, lebih molek kasi settle hak masjid, quran, family di sekeliling dahulu.


Tolong faham ye kawan, kalau setakat update status dakwah kat FB, lepastu korang gelarkan diri korang daie, tapi tanggungjawab tak settle, better korang deactivate dulu FB korang tu. 

Take note ni kawan! Tugas seorang pendakwah bukan hanya setakat menyampaikan, tetapi tugas sebagai seorang pendakwah adalah membimbing mereka. Kita perlu membimbing mereka sampai mati.
tu baru pure daie.

Ok, aku dah tak ada idea nak taip ape. 
So I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna hold you


Adoi, merepek sudah. hahahaha.

Owkayh lah, takat ni je.
Kesimpulannya, korang pandai2 buat sendiri. 

Doakan aku diberi kekuatan untuk terus berada di jalanNYA. Aaamiin..


Aku suka dengan ayat ni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...